Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Termometar na suncu izmjerio 37 stepeni (FOTO)

Preuzmite sliku

Meteorolozi u većem dijelu Evrope za naredne dane najavili su toplotni val. Tako je i u Bosni i Hercegovini gdje će se izuzetno visoke temperature prema prognozama zadržati do kraja mjeseca, sa manjim oscilacijama.

Što se tiče Tuzle, prema aplikaciji AccuWeather, maksimalne temperature u petak, 9. avgusta iznosit će 31 stepen, za dane vikenda po 34, a najtoplije bi trebalo biti u ponedjeljak, 12. avgusta kada se očekuje 38 stepeni na skali Celzijusa.

Iznad 30 stepeni trebalo bi biti i u utorak, a poslije toga očekuje nas blagi pad temperature, tako da će do kraja naredne sedmice temperatura varirati od 23 do 28 stepeni Celzijusa.

Svih tih dana očekuje nas izuzetno sunčano vrijeme, ponekad i ponegdje sa manjom naoblakom, a u nekoliko navrata treba očekivati ljetne i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Ekipa portala Tuzlanski.ba željela je saznati visinu današnje temperaturu u gradu, izmjerene na suncu. Tako smo termometar postavili u 12:30 sati na Trg slobode a nkon nekoliko minuta živa se popela na 37 stepeni Celzijusa.

Međutim, ni ovako visoke temperature nisu spriječile naše sugrađane kao ni turiste da prošetaju gradom, osvježene se u nekoj od ljetnih bašti te uživaju na suncu.

Ljekari svake godine u ljetno doba svima preporučuju što kraći boravak na suncu u periodu od 10 do 17 sati, posebno ukoliko su u pitanju hronični bolesnici.

Ako ipak volite uživati u toplim ljetnim danima i boraviti na suncu preporuka je da se pije mnogo tekućine, a poželjno je i rashlađivanje na obližnjim kupalištima poput kompleksa Panonskih jezera u Tuzli.

Kakva je danas vladala atmosfera na tuzlanskom Korzou možete pogledati u foto prilogu našeg reporetera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,