Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Svezao psa za automobil pa ga vukao po cesti, snimak zgrozio sve

Preuzmite sliku

Nažalost vijesti o zlostavljanju životinja kako u zemljama regiona tako i u Bosni i Hercegovini, postali su dio tužne i tmurne svakodnevnice. 

Tokom jučerašnjeg dana u tuzlanskom prigradskom naselju Par Selo, surađanin M.R. koji je video ustupio redakciji portala Tuzlanski.ba zabilježio je užasavajući prizor na kojem nesavjesni vlasnik,  svog psa vuče zavezanog po cesti. Kako se može uočiti na snimku pas je debelim užetom zavezan za kuku automobila.

Kako je u opisu događaja naveo autor snimka automobil se kreatao brzinom  između 40 i 50 kilometara na sat. Ono što je sugrađanina posebno izrevoltiralo ali i rastužilo jeste izostanak adekvatne reakcije policije, koju je sugrađanin, obavijestio nedaleko od mjestu događaja.

Brojni građani i javnost su užasnuti video zapisom koji kruži na društvenim mrežama, dok iz Udruženja za zaštitu životinja “Nirina” najoštrije osuđuju ovakav čin:

“Osuđujemo svaki oblik nehumanog ponašanja prema životinjama, nažalost mi nemamo kapacitete da svakodnevno reagujemo i spašavamo životinje, državam mora sistemski preuzimati odgovornost na sebe kako se ovakve stvari ne bi dešavale, ako to ne učine, bojimo se da se ovakvim stvarima nikada neće stati ukraj” za Tuzlanski.ba navode iz Nirine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,