Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Otvorena nova sezona klizanja, klizačice iz Beograda prisutne oduševile umjećem i vještinama na ledu (FOTO)

Preuzmite sliku

Svečano otvorenje nove sezone klizanja na kompleksu slanih Panonskih jezera koje je upriličeno danas od 17:00 sati privuklo je brojne porodice sa djecom.

U atraktivnom nastupu pod nazivom ‘Čarolija na ledu‘ posjetioci su imali priliku da uživaju u vještinama na ledenoj plohi jednog od najboljih klizačkih klubova iz regiona, tačnije klizačkog kluba “Olimpik” iz Beograda.

Ledena ploha već je spremna za prve klizače, a tu je i novo, manje klizalište koje će pomoći najmlađima da bezbjedno savladaju osnove ovog sporta.

‘Naš moto je da svake godine ponudimo nešto novo. Ove godine je to prošireno klizalište, namijenjeno našim najmlađima. Također, obezbjeđeni su pomoćni elementi, u smislu popularnih meda koje djeca koriste kao pomagala za klizanje’, riječi su Maida Porobića, direktora JKP “Panonnica” Tuzla.

Također, važno je napomenuti da se termini klizanja, prije i nakon svečanosti naplaćuju po standardnom cjenovniku.

‘Škola klizanja počinje 2. decembra, interes je veliki. Ove godine je to organizovano preko ustanove ‘Naše dijete’. To su četiri sata klizanja uz stručne instruktore koji će pomoći djeci da nauče klizati, odnosno da budu sigurni na ledu’ dodao je Porobić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje