Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla:  Sutra počinje tehnološka proba sistema daljinskog grijanja

Preuzmite sliku

U skladu sa dogovorom sa Gradonačelnikom Tuzle, preduzeća Centralno grijanje Tuzla i Termoelektrana Tuzla  počinju tehnološku probu sistema daljinskog grijanja Grada Tuzla od 3. oktobra 2017 godine za sezonu grijanja 2017/2018.

Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja. Bit će pokrenuta cirkulacija mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mreže te toplinske podstanice. U narednih nekoliko dana vršiti će se provjera režima u toplom stanju i svi objekti u kojima su ispravne instalacija centralnog grijanja će biti testirani u toplom stanju.

U saradnji sa Upraviteljima u Gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi bit će definitivno ispitane i u toplom stanju. “Također obavještavamo korisnike da predstavnici Centralnog grijanja Tuzla prate službene podatke o vanjskim temperaturama za Grad Tuzla u 21:00 i kada se ispune uslovi za početak sezone grijanja definisani članom 24. „Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije“ za Grad Tuzla bit će proglašen i zvanični početak sezone grijanja”, navode iz Centralnog grijanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje