Petak, 6. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
tuzla-fontana1
Preuzmite sliku

Tuzla sutra dobija titulu ,,Grada po mjeri djeteta”

Udruženje “Zemlja djece u BiH” najavilo je za petak u Tuzli skup aktivnosti zabavnog, društvenog, edukativnog i kreativnog karaktera nazvan “Grad po mjeri djeteta”, koji za cilj ima okupiti djecu i mlade te im omogućiti da obogate znanja i vještine, prošire mogućnosti za socijalizaciju i integraciju unutar vršnjačkih grupa.  

Događajem će biti obuhvaćeno oko 150 djece i mladih koji će sudjelovanjem na skupu postati svojevrsni promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje Tuzla.

“Grad po mjeri djeteta” dio je manifestacije “Ljeto u Tuzli” koja nudi po nešto za sve starosne skupine, a realizirana je u saradnji s JKP “Pannonica” doo za sportsko rekreativne aktivnosti Tuzla.

Svojevrstan je to i početak kampanje Udruženja “Zemlja djece u BiH” kojom je planirano pokretanje inicijativa za izradu akcionog plana za djecu kojim bi u budžetu bio predviđen novac za poboljšanja položaja najmlađih građana Tuzle.

Cilj je da i Grad Tuzla dobije titulu “Grada po mjeri djeteta”, naglašavaju iz Udruženja “Zemlja djece u BiH”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje