Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Sunčana decembarska subota izmamila šetače na Korzo

Preuzmite sliku

Prilično lijepa i sunčana prva decembarska subota mnoge građane Tuzle danas je izmamila napolje u šetnju gradom.

Iako je u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas bilo do pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje u Hercegovini padala je i slaba kiša dok su brojni Tuzlaci danas zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima mogli da uživaju čak i u baštama kafića uz druženje i ispijanje kafice.

Djelić današnje atmosfere sa tuzlanskog Korza i Trga slobode donosimo vam kroz objektiv našeg fotoreportera.

Iako su na snazi mjere obaveznog nošenja zaštitnih maski zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19 mnogi se nisu pridržavali tih mjera.

Obavezno nošenje zaštitnih maski najvećim dijelom uglavnom ispoštuju osobe treće životne dobi kada izlaze van.

Podsjetimo, nadležni apeluju da se građani i dalje pridržavaju osnovnih preporuka, da drže socijalnu distancu, često peru ruke, koriste dezinfekcijska sredstva i nose maske.

Primjerice, Hrvatska od danas počinje da kažnjava kršenje epidemioloških mjera, pa će tako za nepravilno nošenje maski kazna iznositi 500 kuna, odnosno 65 eura.

Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 200 osoba pozitivnih na COVID-19 što predstavlja do sada najveći broj pacijenata čija klinička slika zahtijeva bolničko liječenje.

Kada su u pitanju predviđanjia iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda naredna četiri dana u BiH očekuje nas vrijeme oblačno s kišom. U srijedu na planinama moguće su i sniježne padavine. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,