Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Stiglo oko 50 novih migranata, bit će prebačeni u Blažuj

Preuzmite sliku

Kako su upravo jutros volonteri i najavili, novih 50 – tak migranata stiglo je u podnevnim satima u Tuzlu. Većina ih dolazi iz Pakistana i njihov jedini cilj je domoći se zemalja evropske unije. Iza njih je kako tvrde dug put, od po nekoliko mjeseci. Oni će kako prenosi RTV Slon nakon prijavljivanja u Uredu za strance u Tuzli autobusom biti prebačeni u Blažuj.

“Put je bio veoma opasan, mnogo je problema, vidio sam dok mi je nekoliko prijatelja umiralo, put je pretežak. Nekoliko puta policija nas je vraćala nazad, granice su zatvorene.”, rekao je Aminulah migrant iz Pakistana.

“Dobio sam podatak da je grupa migranata ponovo stigla u Tuzli, a u razgovoru sa zamjenikom direktora Službe za poslove sa strancima BiH, riječ je o onima koji su jutros prešli granicu. Nama predstoji permanentna borba, a organi sigurnosti ne trebaju dopustiti bilo kakvo okupljanje na stanici. Neka idu tamo gdje su krenuli”, dodao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Javne podjele hrane za migrante neće biti dozvoljana, najviše zbog straha od širenja korona virusa na području Tuzle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,