Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Rekonstrukcija vrelovoda u Solini i na Sjenjaku

Preuzmite sliku

U Solini je planirana rekonstrukcija oko 200 metara vrelovodne mreže. Mašinski dio radova obavljaju uposlenici Centralnog grijanja, a građevinski poslove izvode radnici kompanije sa kojom ovo javno preduzeće ima potpisan ugovor.

Radovi se izvode u saradnji sa Službom za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, a trebali bi trajati 20-tak dana.

”Posao je veoma zahtjevan jer dijelom prolazi kroz neke parcele, imamo promjene nivelacije na više mjesta. Sad ćemo raditi ovih prvih oko 150 metara, onda ćemo planirati da radimo do Kampusa, do tog mjesta gdje ćemo raditi vrelovod” – kazao je Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje d.d. Tuzla.

U ranijim godinama, izvršena je rekonstrukcija vrelovodne mreže kroz ovo naselje. Pored radova u Solini, trenutno su aktuelni i radovi na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda od takozvane komore K11 do K13 na Sjenjaku, a bit će vršen i prelaz preko južne saobraćajnice.

”Radit će se i na raskrsnici ulaz sa južne magistrale u naselje Stupine i do komore K9A, to je nekav plan za magistralni vrelovod da se uradi u toku remontnih radova. Osim toga u naselju Sjenjak, uradili smo mašinski dio radova na rekonstrukciji i revitalizaciji cijevi vrelovoda od komore K18 do komore K19 na lokaciji novog parka u naselju Sjenjak” – naglasio je Sarić.

Također se vrše radovi i na centralnim toplinskim stanicama na Brčanskoj Malti, u Batvi i Mejdanu. Podsjetit ćemo da je veći dio stambenih objekata u naseljima Šićki Brod i Bukinje također spojen na mrežu daljinskog grijanja, u okviru projekta širenja toplifikacije na području grada Tuzla, piše RTV SLON.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje