Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla reciklira: Prikupljeno 2430 kg ambalažnog otpada

Preuzmite sliku

Stanovnici tri mjesne zajednice na području grada Tuzla koji sudjeluju u projektu kojeg realizuje Javno komunalno preduzeće Komunalac Tuzla a tiče se selecije otpada, prikupili su 2430 kg ambalažnog otpada.

Prethodno su u okviru SUBREC projekta podijeljene kante za ambalažni i miješani otpad u mjesnim zajednicama Dokanj, Solina i Gornja Tuzla. Tokom januara i februara u ove tri mjesne zajednice podijeljeno je pet hiljada kanti za 2500 domaćinstava. Domaćinstva su dobila: žutu kantu od 240 litara za ambalažni otpad i sivu kantu od 120 litara za miješani otpad, a u narednom periodu domaćinstva će dobiti i kompostere za kompostiranje organskog otpada.

JKP “Komunalac” Tuzla nastavlja sa aktivnostima na uvođenju primarne selekcije otpada u individualnim i kolektivnim stambenim objektima.

Ova akcija je dio aktivnosti prekograničnog projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle” (SUBREC), kojeg kofinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,