Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Protestno okupljanje upozorenja zbog ugrožavanja rada preduzeća Revda d.o.o. i potencijalne uzurpacije vakufske parcele

Preuzmite sliku

Danas je u tuzlanskoj ulici Sead-bega Kulovića ispred preduzeća Revda d.o.o. održano je hitno protestno okupljanje upozorenja na kojem se željelo ukazati na ugrožavanje rada Revda d.o.o., te pokušaj bespravne uzurpacije vakufske imovine u navedenoj ulici.

Naime, jučer je stigla obavijest firmama čije sjedište se nalazi u pomenutoj ulici da će se u istoj obavljati građevinski radova na sanaciji komunalnih instalacija i saobraćajnice. Time će doći do obustavljanja i izmjene režima saobraćaja u dijelu ulice u kojem se nalazi Revda d.o.o. Novi režim saobraćaja bi vozilima Revda d.o.o. onemogućio dolazak i odlazak do sjedišta preduzeća, te ulazak na vakufsku parcelu na kojoj se nalazi magacin i parking preduzeća.

Prema riječima direktora Revda d.o.o. Sabahudina Imamovića na jučerašnju obavijest, kojoj nije prehodilo nikakvo ranije upozorenje, reagovano je pitanjem kako će Revda d.o.o. obezbjediti 24-satnu komunikaciju koja joj je neophodna za obavljanje primarne djelatnosti kojom se bavi.

 • -Niko nije mogao dati obećanje da će to biti obezbijeđeno, mi smo jutros blokirali ulicu tražeći da se ispoštuju naša prava na rad. Radujemo se rekonstrukciji kanalizacione mreže. Mi samo tražimo da se firmi Revda d.o.o. koja postoji već 20 godina obezbijede uslovi za normalan rad i funkcionisanje. Dakle, građevinska firma Deling Invest d.o.o., koja gradi objekat do vakufske parcele, je iskazala jednu neodgovornost i nespremnost za saradnju što je nas zaprepastilo – kazao je Imamović.

  Obzirom na specifičnost djelatnosti Revda d.o.o. mora imati pristup saobraćajnoj komunikaciji 24 sata i sedam dana u sedmici.

  Bez alternativnog rješenja za novonastalu situaciju ugrožava se rad preduzeća Revda i ometa se obavljanje njihove djelatnosti, čime su direktno ugrožavaju i prava 40.000 članova Medžlisa Islamska zajednice Tuzla.

  Zatvaranjem saobraćajnice onemogućava se pristup vakufskoj parceli u ovoj ulici i potencijalno vodi ka njenoj uzurpaciji.

  U toku protestnog okupljanja upozorenja na kojem su bili prisutni zaposlenici Revde i Medžlisa Tuzla, te članovi džematskih odbora stigla su obećanja i naznake iz Gradske uprave koji mogu voditi ka rješenju ove situacije, navodi se u saopćenju.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje