Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Problem dječaka u invalidskim kolicima zbog neodgovornih vozača (FOTO)

Preuzmite sliku

Nažalost živimo u državi u kojoj za brojne vozače saobraćajni propisi i nisu baš previše bitna kategorija. Dokaz tome je i prizor zabilježen u Rudarskoj ulici u Tuzli.

Neodgovorni vozači, jednostavno ne pošutuju saobraćajne propise. Automobile parkiraju kada i gdje žele bez srama i bojazni da će biti sankcionisani od strane službenika MUP-a kao i bez imalo poštovanja prema pješacima koji su također učesnici u saobraćaju.

U nedostatku sankcija od strane policije, građanima ne preostaje ništa drugo već da svojim mobilnim telefonima fotografišu bahate vozače koji svojim vozilima ugrožavaju nesmetano kretanje pješaka po trotoarima i iste podijele na društvene mreže.

Nakon što smo nedavno objavili sličan probem u Rudarskoj ulici gdje roditelji s dječjim kolicima zbog nepropisnog parkiranja nisu mogli nesmetano da se kreću iz Rudarske ulice stiže nam novi nemili prizor.

  • Naime, dječak koji se kreće uz pomoć uz pomoć invalidskih kolica onemogućen je bio zbog neodgovornih vozača koji parkiraju vozila na trotoaru da se nesmetano kreće. Osim vozača putničkih motornih vozila ni vozačima kombi vozila trotoar nije nepoznanica za parking mjesto.

    Vozači ovakve postupke uglavnom pravdaju izgovorom da su se zaustavili na trotoar na “minut-dva” samo da nešto kupe u obližnoj prodavnici, pekari ili odu do kladionice ne sluteći da baš u tom trenutku može naići dječak u invalidskim kolicima kojem će vaše vozilo biti prepreka. (Foto: Facebook Tuzla City)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje