Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Potpisani prvi ugovori za nabavku medicinske i zaštitne opreme

Danas su potpisani prvi ugovori za realizaciju dijela od ukupno 900.000 KM sredstava Posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, koje je Vlada usmjerila za nabavku specificirane medicinske opreme, zaštitne opreme i zaštitnih sredstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o opremi koja je utvrđena kao prioritet u pogledu potreba zdravstvenih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona.

‘Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je oko 400.000 KM, a ovim sredstvima nabavit će se jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštitna odijela sa kapom za višekratnu upotrebu sa mogućnošću pranja i dezinfikovanja, jednokratne bouflant kape, jednokratne hirurške maske, zaštitna obuća, te jednokratna zaštitna odijela sa povećanim stepenom zaštite od hemikalija i bioloških agenasa’, kazao je komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Mustafa Šakić.

Dodao je da će nabavljena oprema i sredstva sigurno mnogo značiti medicinskim ustanovama u aktivnostima koje provode na suzbijanju širenja pandemije virusa COVID – 19.

Nakon, potpisivanja ovih ugovora, od ukupno odobrenih 900.000 KM za nabavku dodatnih potrošnih sredstava i zaštitne opreme preostalo je još oko 250.000 KM kao i 250.000 KM namijenjenih za nabavku specifičnih uređaja za potrebe zdravstvenih ustanova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje