Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

354

OPORAVLJENI

17

UMRLI

9
Preuzmite sliku

Tuzla: Posljednji ispraćaj Hamze Šarića u srijedu 14. juna

U 59 godini života poslije duže bolesti, preminuo je Hamza Šarić. Rođen je 1958. godine u Kladnju, gdje je završio osnovnu školu, a potom Intendantsku srednju vojnu školu u Sarajevu 1977. godine.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Banja Luci 1989. godine. Radio je kao vojno lice u JNA do 1992. Godine, kada prelazi u MUP Tuzlanskog okruga, gdje je neposredno angažovan na poslovima organizacije jedinica MUP-a u odbrani BiH. Potom je postavljen je za pomoćnika komadanta za bezbjednost 25. divizije AbiH, kada je i dobio čin majora, što je obavljao do okončanja rata.

Septembra 1997. godine je napustio ABiH i pristupio u RO „Tehnograd Visokogradnja“ u Tuzli na dužnost generalnog direktora gdje je ostao do 2000. godine. Po uspješnoj privatizaciji firme, ponovo je imenovan za generalnog direktora novonastale firme DOO „TEHNOGRAD-company“ Tuzla, i tu dužnost je obavljao sve do smrti.

 • Angažmanom kao direktor firme i predsjednik Savjeta građevinarstva i industrije građevinskog materijala KPK TK doprinjeo je pozitivnom razvoju privrede, posebno građevinarstva, te zbog tih uspjeha i postignutih rezultata u nekoliko navrata izabran za najmenadžera godine. Bio je posvećen i akademskom radu u visokoškolskoj ustanovi-Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla.

  Dobitnik je Plakete Grada Tuzla, kao uspješni privrednik i jedan od organizatora pružanja otpora agresiji na BIH. Datum komemoracije i ukopa Hamze Šarića biće naknadno objavljen.

  Poljednji ispraćaj Hamze Šarića će se obaviti u srijedu 14.06.2017. godine, u 17:00 sati ispred džamije Kralja Abdulaha (Prinčeva Džamija) u Tuzli, ukop će biti obavljen u Haremu Džindićke džamije u Tuzli.

  Komemoracija u čast Šarić Hamze će biti održana u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, 14.06.2017. godine u 15:00 sati. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,