Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod ‘Livnice’

Preuzmite sliku

Nakon izgradnje kružnog toga na raskrsnici ‘Tenis’ na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli u četvrtak su zvanično počeli i radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod ‘Livnice’ na Južnoj magistrali koja već duže vremena predstavlja problem učesnicima u saobraćaju.

Radovi su na rekonstrukciji ove raskrsnice su poduzeti s ciljem povećanja prohodnosti odnosno propusnosti postojeće raskrsnice uluca Bosne Srebrene, Drage Karamana i Envera Šiljka kao i sigurnosti odvijanja kolskog i pješačkog saobraćaja na ovom dijelu Južne gradske saobraćajnice.

Raskrsnica će nakon završetka radova imati semaforsku signalizaciju. Kako su potvrdili iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslovne mjesnih zajednica Grada Tuzla predviđeno je da radovi budu okončani do kraja mjeseca maja, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 380.000 KM.

  • Nakon što budu okončani radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod ‘Livinice’ sasvim sigurno da će na ovaj način obezbijediti veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju svih motornih vozila, kao i samih pješaka. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje