Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: ‘Ovako to izgleda kada živite u zemlji u kojoj papci gaze po nama i našim životima’

Preuzmite sliku

Nažalost živimo u državi u kojoj za brojne učesnike u saobraćaju pravila nisu baš važna kategorija. Oni ih jednostavno ne poštuju, parkiraju gdje stignu, bez srama i bojazni da će biti sankcionisani.

U nedostatku pravovremenih i rigoroznih sankcija za počinioce saobraćajnih propisa, građani najmanje što mogu uraditi jeste fotografisati, podijeliti na društvene mreže, uputiti kritiku ali i razočarenje zbog činjenice da u nedostatku elementarne kulture ali i sankcije ovakvih slučajeva ima sve više.

– Ovako to izgleda kada živite u zemlji u kojoj papci gaze po nama i našim životima, a mi pristajemo, trpimo i slažemo se da oni trebaju gaziti po nekome, napisao je u svojoj Facebook objavi novinar Mehmed Meša Pargan.

– Još i glasamo za njih, punimo im kese… Kad živimo u zemlji u kojoj malo-malo pa zovem policiju da izađe i kazni ove papke, a policija ne želi. Policija u ovom gradu podržava kršenje zakona – evo dokaz:

  • – Ovaj i desetine drugih auta na trotoarima, pješački već izbrisani a i na onima koji se vide tek rijetki staju. Policija je tu da nijemo gleda i toleriše. A od ovoga pločnika, kojim ne mogu proći roditelji sa djecom, počinje borba za domovinu, za budućnost naše djece.

    Ima li neko ideju šta da radimo? Ne dolazi u obzir nasilje, pita se Pargan. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje