Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Otvorena izložba za slijepe i slabovidne osobe “Etnologija na vrhovima prstiju” (FOTO)

Preuzmite sliku

U izložbenom prostoru Muzeja istočne Bosne danas je upriličeno otvaranje izložbe “Etnologija na vrhovima prstiju”, na kojoj su izloženi eksponati vezani za svakodnevni život u Tuzli krajem 19. i početkom 20. vijeka.

Organizator izložbe, u povodu 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa, je Javna ustanova „Muzej istočne Bosne Tuzla“, u saradnji sa Udruženjem građana oštećenog vida Tuzla.

Projekat je osmišljen da poboljša pristupačnost muzejskih zbirki slijepim i slabovidim licima.

„Važno je da, u povodu 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa, čitava društvena zajednica obrati pažnju na probleme koje imaju osobe oštećenoga vida. Želim posebno pozdraviti predsjednika Udruženja osoba oštećenog vida iz Tuzle Mihovila Lučića, kao i dugogodišnju i potpuno nezamjenljivu aktivisticu, simbol borca za kvalitetniji život osoba oštećenog vida Tifu Tučić.

Zahvaljujem ovdje prisutnim predstavnicima, rekao bih jedine osnovne i srednje škole u BiH za slabovide i slijepe osobe „Neđarići“ u Sarajevu, njihovim nastavnicima, profesorima i prisutnim učenicima, kao i našim gostima iz Vukovara. Zahvaljujem svima koji su pomogli ovu izložbu i posebno autorici izložbe Vesni Isabegović“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,