Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Otvorena Izložba fotografija u organizaciji studenata IPI Akademije (FOTO)

Preuzmite sliku

Sinoć je svečano otvorena Izložba fotografija u Foto Kino Klubu Tuzla, a istu su organizovali studenti II godine IPI Akademije. Fotografije koje su posjetioci mogli pogledati djelo su studenata a nastale u okviru predmeta Digitalna fotografija.

Mentor i profesor Robert Andrejaš s kojim su kroz cijeli semestar učili tehnike i metode fotografisanja istakao je da je izrazito ponosan na ovu izložbu te da je ona zaista kruna njihovog rada.

Tema izložbe jeste IPI Akademija a studenti su kroz različite fotografije prikazili svoje viđenje studiranja i umjetničkim duhom obogatili ovu priču. Na izložbi je prikazano oko 70 fotografija, a više od 50 studenata je učestvovalo i dostavilo svoje fotografije.

Oduševljenje što mladi danas uče o fotografiji pokazao je i Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj.

Izložba će biti otvorena i narednih sedam dana od 18:00 te će svi ljubitelji fotografije moći pogledati naš rad u prostorijama Foto Kino Kluba, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje