Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Otvoren četvrti Međunarodni sajam knjiga (FOTO)

sajam knjiga tz
Preuzmite sliku

Merkator BH i izdavačko-knjižarska društva „University press” Sarajevo i „FormaNuova” d.d. Tuzla danas su svečano otvorili 4. međunarodni tuzlanski sajam knjiga, gdje je načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović proglasio ovaj sajam otvorenim do 27. maja 2013. godine.

sajam knjiga tzOvo je dobar događaj za Tuzlu, originalnih ideja da se sajam osmisli od strane organizatora u garaži Merkatora BiH Tuzla. Na ovom sajmu je velika ponuda knjige. Ovo je čatvrti sajam knjiga i mi ćemo dati podršku svakom narednom sajmu – izjavio je načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović, izrazivši zadovoljstvo otvaranjem 4. međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga.

Pojasnio je da je ovogodišnji sajam postavljen na više od 4.000 metara kvadratne površine i očekuje se oko 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona, te veliki broj posjetilaca u odnosu na prethodne godine.

Razlika ovog sajam u odnosu na prošlogodišnji jeste u povećanju institucija iz Tuzle i Tuzlanskog kantona koji učestvuju u realiziranju ovog knjižnog projekta, jer te institucije pomažu da knjiga opstane u ova teška vremena – izjavio je Dragan Marković predstavnik „University press” Sarajevo, istakavši da je ovaj sajam kao knjižni i kulturološki projekt koji je u narastanju.

Na otvorenju sajma, istaknuli su da se u realizaciji ovog projekta uključila i općina Tuzla, Ministarstvo nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla.

sajam knjiga tz1

Dva najvažnija programska sadržaja tokom sajma će biti tuzlanska književna scena i bibliotečka radionica koja se realizira u saradnji sa Međunarodnom univerzitetskom bibliotekom „Derviš Sušić” iz Tuzle.

Mercator u Tuzli danas je otvorio vrata sajamskog paviljona posjetiteljima uz besplatan ulaz i besplatno korištenje okolnih parking prostora tokom trajanja sajma.

sajam knjiga tz2

Svakog dana za vrijeme sajma, u periodu od 11 do 13 sati, proglasit će se knjiga dana, a na kraju sajma proglasit će se i knjiga sajma s ciljem da se istakne domaća književnost i domaći pisci.

Posjetioci imaju priliku posjetiti 4. međunarodni tuzlanski sajam knjiga u garažnom prostoru Merkatora BiH u Tuzli, gdje će osim velikog izbora knjiga moći pronaći i knjige koje su najnovije i najznačajnije u stručnoj i dječijoj književnosti – istaknuli su organizatori. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: