Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Otvoren ”BIT centar 4”, mjesto za 12 firmi i 30 inženjera (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli je danas svečano otvoren tehnološki park “BIT centar 4”, u čijim će prostorijama raditi 12 firmi, koje se bave informacionim tehnologijama, a najavljeno je zapošljavanje 30 inženjera. Budućnost poslova koji su u vezi sa informacijama i komunikacijama, ističu korisnici prostora, nije upitna i predstavlja veliki potencijal, piše Anadolu Agency (AA).

“BIT centar 4” predstavlja proširenje kapaciteta postojećeg “Business Innovation and Technology Centra” (BIT centra) što je rezultat projekta “BESt4SMEs”, kojeg finansira Evropska unija u iznosu od 481.761 eura. Implementator projekta je Udruženje za razvoj NERDA, uz partnerstvo Grada Tuzle.

Prema riječima Zlatana Mulabegovića, direktora firme “Code Nest”, koja od 2006. godine sarađuje sa BIT centrom, gotovo svi proizvodi ove firme, a riječ je o razvoju softvera, izvoze se na evropsko i američko tržište.

“Imajući u vidu da su BIT centar osnovali od strane Grad Tuzla i Univerzitet u Tuzli, možemo dobiti kvalitetan kadar, pa tako regrutiramo studente četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta. Imamo dobre reference i stalne partnere, a ova djelatnost je veoma rastući potencijal. Dovoljni su vam znanje i laptop, a posao možete obavljati od kuće, iz garaže ili iz parka, odnosno gdje god imate pristup internetu i slati na inozemno tržište”, naveo je Mulabegović.

Robert Martić, direktor BIT centra, izjavio je da će u danas otvorenoj zgradi biti zaposleno 30 mladih ljudi, a da će se u budućnosti osnivati nove i veće kompanije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,