Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održan sastanak povodom obavljanja praktične nastave i kliničkog staža studenata Medicinskog fakulteta

Preuzmite sliku

Na incijativu Univerziteta u Tuzli danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici JZU Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, JZNU Dom zdravlja Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Medicinskog fakulteta, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, asocijacije studenata “Medicus”, ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te Univerzitet kao organizator.

Cilj i predmet ovog sastanka bilo je urgentno rješavanje pitanja nesmetane realizacije praktične nastave i kliničkog staža studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u zdravstvenim ustanovama kao nastavnim bazama radi sticanja praktičnih vještina kao obavezni dio nastavnog procesa na Univerzitetu u Tuzli.

U cilju prevazilaženja ove problematike a uvažavajući primjenu propisanih epidemioloških mjera postignut je dogovor da će se nesmetano organizovati klinički staž, a da će se pitanje načina organizacije nastave u Ljetnom semestru akademske 2020./21. godine dogovoriti prije početka nastave te bliže definisati realizacija iste u koordinaciji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva TK-a.

U drugom dijelu sastanka održanog između predstavnika JZU Univerzitetskog kliničkog centra i menadžmenta Univerziteta u Tuzli, razgovoralo se o potrebi da se u što skorije vrijeme pristupi zaključivanju ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi izvođenja nastave i obavljanja naučno – istraživačkog rada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,