Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Odigran 8. Memorijalni malonogometni susret prijateljstva “DEŠO U SRCU” (FOTO)

Preuzmite sliku

U Subotu 15.12. u Univerzitetskoj dvorani Tuzla odigran je 8. Memorijalni malonogometni susret prijateljstva “DEŠO U SRCU”.

Turnir je organizovan od strane Klinike za hirurgiju te Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog Kliničkog centra Tuzla a u znak spomena na jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala Prof.dr Dešu Mešića.

Na turniru je učešće uzelo 6 ekipa: RMC “Safet Mujić Mostar, Opšta bolnica “Abdulah Nakaš”Sarajevo, Univerzitet Tuzla, Centar za srce Tuzla, UKC Tuzla i Veterani UKC-a Tuzla.Turnir su otvorili Prof.dr Zijah Rifatbević, načelnik Klinike za hiruirgiju UKC-a Tuzla, Dr. Emir Ahmetašević, predsjednik SSD UKC-a Tuzla te Dr. Mirza Mešić, sin rahmetli profesora Deše Mešića. Učesnike turnira je takođe pozdravio i Dragan Begenišić, dugogodišnji organizator Sportskih susreta medicinskih radnika Crne Gore i veliki prijatelj UKC-a Tuzla kojemu je uručena i plaketa za dugogodišnju saradnju sa SSD UKC-a Tuzla.

Turnir je protekao u fer i sporskom nadmetanju i nakon 10 odigranih utakmica  pobjednik turnira bila je ekipa Veterana UKC-a Tuzla koja je u finalnoj utakmici savladala prvu ekipu UKC-a Tuzla. Trećeplasirana ekipa bila je ekipa RMC Mostar koja je u utakmici za 3,mjesto savladala ekipu Centra za srce Tuzla.

Dr. Zlatan Ercegović, kapiten ekipe veterana UKC-a Tuzla je podigao pobjednički pehar. Najbolji igrač turnira bio je Fuad Harčin a najbolji golman Jasmin Delić.

Nakon prvog kruga malonogometnog nadmetanja odigrana je i revijalna košarkaška utakmica ekipa RMC Mostar i ekipe UKC-a Tuzla.
Cilj organizatora ove smotre sporta i prijateljstva je da svake godine ovaj turnir bude masovniji i organizovan na još većem nivou..

Posebnu zahvalnost organizatori turnira duguju ekipama RMC Mostar te ekipi OB”Abdulah Nakaš “Sarajevo koji su po nevjerovatnim vremenskim uslovima došli u Tuzlu kako bi uzeli učešće na malonogometnom turniru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,