Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Obnovljen grafit ‘Život bez Slobode nije život’

Preuzmite sliku

Na inicijativu FK Sloboda danas su pripadnici navijačke skupine Fukare Tuzla obnovili grafit dužine oko 40 metara ‘Život bez Slobode nije život’ koji je bio ispisan prije sedam godina na potpornom zidu istočnog ulaza odnosno izlaza u grad.

  • Kako saznajemo u Slobodi će nakon ovog projekta pokrenuti i druge slične projkete s ciljem približavanja kluba navijačima i simpatizerima.

    Ideja je da skoro svako naselje odnosno mahala u Tuzli dobije neki grafit odnosno mural gdje to bude moguće, a koji će asocirati na stogodišnjeg velikana iz grada soli.

  • Također, uz podršku UG Prijatelji ‘FK Sloboda’ na istočni dio stadiona Tušanj će biti postavljena mreža na kojoj će biti prikazane sve značajne ličnosti kluba odnosno ilustracije događaja u svakoj od deset dekada postojanja FK Sloboda.

  • Ovo predstavlja samo jedan u nizu projekata FK Sloboda koji su planirani u narednom periodu, a sve s ciljem da se Sloboda približi svojoj vjernoj publici čija će im podrška biti veliki vjetar u leđa pred nastupajuću sezonu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,