Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Obilježena sedma godišnjica demonstracija

Preuzmite sliku

U organizaciji Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona nekolicina građana Tuzle okupila se danas ispred zgrade Soda-So poštujući epidemiološke mjere kako bi obilježili sedmu godišnjicu demonstracija.

Predsjednik Sindikata solidarnosti TK Sakib Kopić u svom obraćanju okupljenim građanima je kazao kako je stanje u državi i dalje katastrofalno, međutim niko se ne buni zbog toga.

“U teškim vremenima kada smo pogođeni pandemijom naši političari nisu ni za jedan fening smanjili sebi primanja. Reakcije građana nije bilo, izgleda da im to ne smeta iako su mnogi ostali bez posla dok neki preživljavaju tražeći koru hljeba po kontejnerima. Mladi samo gledaju kako da odu van iz ove države” – rekao je Kopić.

Podsjetimo, masovni protesti iz 2014. godine tada su se iz Tuzle proširili drugim gradovima i općinama.

Radnici fabrika uništenih lošim privatizacijskim potezima, koji su ostali bez radnih mjesta, zabrinuti za egzistenciju svojih porodica, mjesecima su svake srijede svoje nezadovoljstvo izražavali okupljanjima i protestima ispred zgrade Kantonalnog tužilaštva TK i sudova.

Odatle bi se uputili u protestnoj šetnji ka Vladi TK, čije je sjedište bilo u zgradi ˝Sodaso˝, a protestima su se pridruživali nezadovoljni i nezaposleni građani.

Bunt je eskalirao 7. februara 2014. godine paljenjem zgrada Vlade TK i Matičnog ureda tadašnje Općine Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje