Utorak, 27. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Obavještenje za vlasnike ugostiteljskih objekata

U skladu sa Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona danas je Krizni štab Grada Tuzla izdao obavještenje za vlasnike ugostiteljskih objekata.

U skladu sa Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona od 16.3.2020. godine, ugostiteljski objekti mogu obavljati isključivo dostavu hrane do 18:00 sati, uz obavezno pridržavanje mjera zaštite i fizičkog razmaka prilikom dostavljanja hrane i pića, dok su usluživanje hrane i pića u samom objektu i šaltersko usluživanje zabranjeni u narednih 15 dana.

Ugostiteljski objekti mogu dostaviti Kriznom štabu Grada Tuzle pisanu izjavu da će vršiti isključivo dostavu hrane. Pisana izjava se može dostaviti faxom na broj 035 307 381 ili na sljedeći e-mail ehlimanan@tuzla.ba.

Za sve izvršene dostave vlasnici ugostiteljskih objekata su dužni imati pisanu evidenciju koja će obavezno sadržati sljedeće podatke: ime i prezime, adresa i broj telefona lica kojem je hrana dostavljena, navodi se u obavještenju Kriznog štaba Grada Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje