Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nove parole postavljene na fasadu zgrade SPO “15. maj”

Preuzmite sliku

Na fasadu zgrade Stambeno-poslovnog objekta (SPO) “15. maj”, koji se na Brčanskoj Malti u Tuzli gradi još od 2007. godine, postavljene su nove parole od strane nezadovoljnih kupaca koji još uvijek čekaju na svoje useljive stanove.

“Odgovorni za agoniju kupaca SPO “15. maj”: Enver Bijedić, Jasmin Imamović, Salih Šabović, Burhan Šabović, Tomislav Ljubić, Ćazim Serhatlić, Gradsko vijeće, Upravni i Nadzorni odbor Direkcije, Jasminka Šehić. Kako možete mirno spavati, mi ne spavamo” – poruka je na velikom transparanetu koji svojom dužinom pokriva tri sparata još uvijek nedovršene zgrade.

“Tražimo hitan tehnički prijem zgrade, čekamo 13. godina”, “Zgrada 15. maj – sramota Grada” – napisano je na parolama koje su postavljene.

Podsjećamo, SPO “15. maj” trebao je da bude završen još prije 11 godina, međutim ni do dan danas zgrada nije useljiva i kupcima na raspolaganju nisu njihove nekretine koje su uredno platili.

Agonija kupaca stanova u SPO “15. maj” prema najavama vjerovatno bi uskoro mogla da bude okončana nakon što ovaj objekat prođe tehnički prijem što je zapravo preduslov za upotrebnu dozvolu.

Udruženje kupaca ‘SPO 15. maj’ organizovalo je do sada na desetine mirnih protestnih šetnji kako bi se konačno okončala njihova agonija koja traje još od 2009. godine kada je zgrada trebala da bude završena i useljiva.

U predmetu Tužilaštva TK ‘SPO 15. maj Tuzla’ je okončana istraga protiv bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Tuzla Envera Bijedića koji je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju a vezano za nenamjensko trošenje više od 1 milion KM koji su ugovorima bili vezani za završetak gradnje ovog objekta.

Dakle, kompletirana su i vještačenja građevinske i ekonomske struke i okončana je istraga, te je sačinjena tužilačka odluka koja će biti dostavljena nadležnom sudu na dalje odlučivanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,