Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Njemački ovčar Sonja doji malo mače koje je ostalo bez majke (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prilikom posjete MZ Dokanj (Općina Tuzla) gdje se proteklih dva dana odvijala se prava drama sa nabujalim potočićem redakcija našeg portala zabilježila je i jednu zanimljvu priču.

Ženka njemačkog ovčara koja živi u tuzlanskom naselju Dokanj, po imenu Sonja, ima zaista veliko srce. Osim što obožava djecu, voli i jedno malo mače koje je ostalo bez majke.

Naime, Sonja je također postala majka, ali je njeno štene dobilo novi dom kod jedne porodice. Nakon što je ostala bez svog šteneta, Sonja je odlučila da zamijeni majku maloj maci, kojoj je i majka i najbolji drug’‘, kazao je za Tuzlanski.ba njen vlasnik Pero Banović.

  • vucijak-i-maca-1
  • Tako je malo sivo-bijelo mače dobilo novu ”mamu” koja je doji. A nakon što se dobro najede, krene u ”obračun” sa svojim malim šapicama protiv njuške ogromne Sonje, i tako se njih dvije igraju po cijeli dan.

    Na žalost naše redakcije, nismo imali priliku zabilježiti taj momenat kada Sonja hrani malo mače, ali smo zabilježili predivan trenutak u kojem se malo mače i Sonja igraju. Tu igru možete pogledati u našem video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,