Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nepristupačan teren otežava gašenje požara u Par Selu, mjesto Čajići

Preuzmite sliku

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla od jučer gase šumski požar na lokalitetu Čajići u Mjesnoj zajednici Par Selo.

Do sada je požar zahvatio oko 10 hektara šume, a vatrogasci se u teškim uslovima probijaju do samog požarišta.

“Ekipe su još od jučer na tom lokalitetu Čajića, te lokalitetu prema Vršanima. Također sa nama su na terenu i ljudi iz šumarije, koji gase vatru. Ekipa je sinoć ugasila dio pojasa koji je bio zahvaćen, međutim proširilo se na drugu stranu, pojavio se novi lokalitet, novi požar. Imamo Ladu Nivu kojom se prebacujemo do požarišta, koje je još jedan kilometar dalje gdje se mora još dalje hodat, nositi naprtnjača, voda i ostala oprema koja nam treba za gašenje”, ističe komandir smjene, Jasmin Jahić.

Radi se o nepristupačnom terenu što ujedno otežava gašenje požara. Do sada je požar zahvatio oko deset hektara šume a vatrogasci se u teškim uslovima probijaju do samog požarišta. Iz Civilne zaštite Grada Tuzla i Profesionalne Vatrogasne jedinice Tuzla upućuju apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru, posebno u blizini šuma i stambenih objekata.

U  slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah obavjestiti vatrogasce na telefon 123 te započeti sa gašenjem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje