Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nastupom klizačica iz Beograda i prigodnim svečanim programom otvorena nova sezona klizanja (FOTO)

Preuzmite sliku

Prigodnim svečanim programom i nastupom članica klizačkog kluba “Olimpik” iz Beograda na komplesku Panonskih jezera u Tuzli večeras je otvorena 12. sezona klizanja.

Nekoliko stotina građana prisustvovalo je svečanom početku nove sezone klizanja, a gošće iz Beograda svojim nastupom na ledenoj plohi i atraktivnim akrobacijama izmamile su aplauze prisutnih.

Voditelj sportskih aktivnosti JKP „Panonica“ Tuzla Muhamed Smajilefendić istako je u izjavi za medije kako se nada da će klizalište i ove sezone biti dosta posjećeno kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

“I ove sezone zahvaljujući našim sponzorima pripremat ćemo dosta zabavnih manifestacija na ledenoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, dječija nova godina, igre bez granica za djecu. Uz sve ove zabavne događaje polovinom decembra sa radom kreće i škola klizanja što je idealno za naše mališane da nauče klizati tokom zimskog raspusta” – kazao je Smajilefendić.

Generalni sponzor klizališta koje je ove godine proširenog kapaciteta od 600 m2 je društveno odgovorna kompanija “Coca- Cola” koja je prigodnim poklonima večeras nagradila mališane, a svakko da će iznenađenja biti i tokom sezone klizanja.

Praznično uređeno klizalište zaista že pružati čaroban ambijent svim posjetiocima posebno u večernjim satima.

Podsjetimo, nakon nekoliko sezona ledena ploha je sa Trga slobode premještena na kompleks Panonskih jezera.

Radno vrijeme klizališta je od 10 do 22 sata.

Sve aktivnosti i dešavanja u vezi nove sezone klizanja možete pratiti putem Facebook stranice Klizalište Panonika | Tuzla(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,