Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nakon semaforizacije raskrsnice “Livnica”, planirana semaforizacija još dvije raskrsnice

Preuzmite sliku

Velika frekvencija vozila posebno u jutarnjoj i poslijepodnevnoj „špici“ vozače na tuzlanskim ulicama ostavljala je i po sat vremena „zarobljene“ da bi prošli sa jednog kraja grada na drugi.

Problem oko zastoja u saobraćaju u velikoj mjeri je riješen semaforizacijom raskrsnice „kod Livinice čelika“ na južnoj saobraćajnici u Tuzli.

Prije par dana ovaj semafor je i „uvezan“ u zeleni val što je uveliko povećalo protok saobraćaja južnom saobraćajnicom. Sredstva iz Budžeta grada Tuzla za realizaciju, ovog zaista složenog projekta, izdvojena su u ukupnom iznosu od 380 hiljada KM.

Kako su istakli iz Službe za komunalne poslove i izgradnju mjesne zajednice grada Tuzla, značajna sredstva su uložena u ovaj projekat koji je od velikog značaja za grad i građane. Zajedno sa građanima smo prepoznali problem i krenuli ka njegovom rješavanju, istakli su iz Službe.

Raskrsnica kod Livnice je samo jedna od tri, koje je Grad Tuzla, zajedno sa svojim građanima prepoznao kao potencijalno opasne i čiji režim treba urediti semaforima. Pored raskrsnice kod Livnice, iz ove Službe navode još dvije raskrsnice koje je potrebno urediti semaforima, a to je raskrsnica u Solani kod bolnice, te raskrsnica Paša Bunar u Batvi.

Pomenute dvije raskrsnice ne mogu biti završene u skorije vrijeme zbog aktuelnih komunalnih radova, koji će potrajati sigurno i u naredna dva tri mjeseca, koji su također uzročnici povećane frekvencije vozila i gužvi na tuzlanskim ulicama, ali iz Službe za komunalne poslove Grada Tuzla se nadaju da će se i ove raskrsnice uredit na način da će biti uređena saobraćajna frekvencija vozila u Tuzli i na zadovoljstvo svih građana smanjene gužve, piše RTV Slon.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,