Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla nakon prvomajskog nevremena i uoči Ramazanskog bajrama

Preuzmite sliku

Vremenske prilike na 1. maj Praznik rada, danas su u našem gradu bile nestabilne, baš onako kako su meteorolozi i najavljivali prethodnih dana.

Fotoreporter portala Tuzlanski.ba, danas je zabilježio prizore sa tuzlanskog Korza i Trga slobode, a sudeći prema istim, većina građana je današnji praznik odlučilo ipak provesti na obližnim izletištima, ili možda van granica naše domovine, dok su se oni drugi odlučili za laganu šetnju i boravak u ljetnim baštama kafića.

Tuzlu je danas oko 13:20 sati zadesilo veliko nevrijeme. Za samo nekoliko minuta gradske ulice su bile potopljene, a bujične vode su se slijevale na saobraćajnice s visinskih zona. Pored jakog pljuska u momentima je padao i grad, međutim, sunce je ponovo obasjalo Tuzlu.

Vezano | Veća količina padavina: Tuzlu zahvatilo prvomajsko nevrijeme

Također, treba uzeti u obzir činjenicu da je danas posljednji dan mjeseca ramazana, te da mnogi ovaj dan provode u posljednjim pripremama pred nastupajući Ramazanski bajram.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva tuzlanskog bit će održana u Džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli. Bajram-namaz (s početkom u 6:15 sati) predvodit će i hutbu održati Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Bajramski vaz će kazivati dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,