Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Najezda zmija u Novom naselju (FOTO)

Preuzmite sliku

Dolaskom toplih proljetnih dana zmije izlaze iz svojih zimskih skrovišta i kreću u potragu za partnerom i hranom. Njihova aktivnost ponajprije ovisi o temperaturi okoliša, stoga ih se tokom dana često može pronaći kako se sunčaju na otvorenim i osunčanim površinama. Najezda zmija u ovom dijelu godine je prirodna pojava

Stanovnici Novog Naselja u ulici Rate Dugonjića opravdano su uplašeni obzirom da se u posljednjih desetak dana susreću sa trećom zmijom ispred svojih ulaza.

– Danas smo treću zmiju uočili na asfaltu ispred zgrade, proteklih 10-tak dana susreli smo se sa još dvije, jedna se uz gumu automobila zavukla ispod same haube pa smo je teškom mukom istjerali van. Komunalac je tek neki dan pokosio travu koja je na nekim mjestima bila skoro metar i pol, navode stanovnici Novog naselja.

– Treba pripaziti gdje stati, prije odmora provjeriti mjesto na koje želite sjesti i ne dodirivati rukama nepregledna mjesta. U slučaju nailaska na zmiju nemojte paničiti, te je polako zaobiđite ili zaplašite udarcima nogom”, upozoravaju stručnjaci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,