Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Najavljeno mirno okupljanje građana u vezi sa tretmanom štićenika u Pazariću

Putem društvene mreže Facebook Aida Duraković kreirala je događaj koji je najavljen za četvrtak na Sonom trgu u Tuzli, a povodom slučaja tretmana štićenika Zavoda u Pazariću.

‘Mirno okupljanje građana i građanki grada Tuzle u cilju pružanja otpora na sve skorije događaje vezane za slučaj Pazarić! Potreseni uznemirujućim saznanjima o radu JU “Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić” o zlostavljanju i mučenju djece koja bivaju vezana za radijatore i namještaj, bez adekvatne (ili ikakve) ljekarske skrbi i zaštite, koja sa evidentnim fizičkim povredama, pogoršanim zdravstvenim stanjima i dodatnim psihičkim traumama ovise o “radu” nestručnih lica zaposlenih u Zavodu. Nakon zahtijevanja hitne reakcije nadležnih organa, na današnjoj sjednici Parlamenta FBIH incijativa za zaustavljanje zlostavljanja sticenika, sticenica i djece je ODBIJENA!

Stanimo u kraj tome da se građani i građanke Bosne i Hercegovine tretiraju kao robovi i robinje u modernom robovlasničkom sistemu stvorenom od strane vlastite vlade i zakonodavstva! Ja želim bolje od ovoga.

Ljudi smo, prije svega,’ – navodi se u opisu kreiranog događaja.

Mirno okupljanje pod nazivom ‘STOP Zlostavljanju Djece!‘, najavljeno je da će trajati od 18 do 19:30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,