Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Na igralištu “Grbavica” obnovljene staze za boćanje, uskoro obnova košarkaškog terena i dječijeg igrališta

Preuzmite sliku

Zahvaljujući incijativi Neformalne grupe građana “Skojevska”, uz finansijsku podršku Fondacije tuzlanske zajednice, a u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” koji se na području TK provodi uz podršku USAID-a, uspješno je realizovan projekat “Boćanjem do zajedništva”.

 • Naime, u sklopu poznatog igrališta “Grbavica”, ranije izgrađene staze za boćanje godinama su bile zapuštene i prepuštene zaboravu. Proteklog vikenda staze za boćanje su konačno dobile novi izgled ali i svoju svrhu, jer građani sada uživaju u boćanju koje je ranije bilo popularno u ovoj mjesnoj zajednici.

 • U naredom periodu će uz staze biti postavljene i nove klupe, a svi zainteresirani koji imaju želju da se okušaju u boćanju mogu posjetiti igralište “Grbavica” i zabaviti se potpuno besplatno.

 • Također, osim staza za boćanje, igralište “Grbavica” koje se nalazi u ulici Miroslava Krleže u Mjesnoj zajednici Brčanska Malta, uskoro će biti obogaćeno i mnoštvom drugog sadržaja koji je namijenjen najmađoj populaciji.

 • Riječ je o igralištu koje koristi i posjećuje veliki broj djece, kako iz lokalne mjesne zajednice, tako i iz okolnih naselja. Osim toga, koriste ga skoro svakodnevno djeca koja pohađaju OŠ Brčanska Malta, te djeca iz Vrtića “Sunčica” koje pripada JU Naše dijete Tuzla.

  Sredstva za obnovu mobilijara za djecu su prikupljena zahvaljujući brojnim donacijama dobrih ljudi, kao i uz vlastita sredstva koja su građani Skojevske prikupljali u proteklom periodu.

  Mještanima su u akciji pružile podršku i nadležene komunalne službe.

  Nedavno je JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla” izvršilo zamjenu reflektora te postavljanje tri nova stuba na igralištu za košarku i fudbal, te se očekuje još postavljanje dijela rasvjete na mjestu nogog mobilijara za djecu, kao i na stazama za boćanje.

 • Također, mještani napominju da će Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, postavit će dva nova gola na fudbalsko igralište, te izvršiti sanaciju držača mreža na odbojkaškom terenu i popravku oštećenja na spravama za igru djece.

 • Osim toga, uskoro će i Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, a uz podršku Grada Tuzle obnoviti i košarkaši teren sa ciljem da svim ljubiteljima ovog sporta osiguraju što bolji uslovi za igru. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,