Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Mališanima oboljelim i izliječenim od raka ispunjene novogodišnje želje

Preuzmite sliku

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” tokom mjeseca decembra realizovalo je program Novogodišnjeg darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli.

Zahvaljujući podršci grada Tuzla i Javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno-odgovornih kompanija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka obezbijeđeni su prigodni novogodišnji paketići, personalizirani kalendari i voće, koji su im uručeni na “Drive thru” novogodišnjoj paradi koja je organizovana u nedjelju 27. decembra na kompleksu “Pannonica”.

Uz nesebičnu pomoć i podršku humanitaraca iz BiH i inostranstva uspješno je realizovana i akcija „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“ u okviru koje su sve male i velike želje štićenika Udruženja “PIPOL” pronašle svoje prijatelje, koji su ih ispunili.

U utorak, 29. decembra godine predstavnice udruženja “PIPOL“ posjetile su Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla tokom koje su za sve mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju uručile mobilne telefone i tablete, koji su bili njihove “velike” želje, kako bi iako razdvojeni od svojih porodica i prijatelja, ipak ostali povezani sa njima za vrijeme dugotrajnog bolničkog liječenja.

Djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka koji se nalaze na kućnom liječenju i oporavku poklone u okviru akcije “Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja” dostavio je Mobilni tim udruženja “PIPOL“ a izliječena djeca i mladi preuzeli su svoje “želje“ na Novogodišnjoj “Drive thru“ paradi. Novogodišnje paketiće dobila su i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka čime je novogodišnja radost postala još veća.

“U ime Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL“, u ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, njihovih porodica i u svoje lično ime iskazujem zahvalnost Gradu Tuzla, društveno-odgovornim kompanija i svim humanim ljudima širom BiH, kao i građanima BiH u inostranstvu, koji su nesebično podržali naš program Novogodišnjeg darivanja i pomogli nam da kraj ove preteške godine naši mališani upamte po nečemu lijepom. Hvala Vam što ste njihovo svjetlo tokom/nakon mRAKa. Posebno nas raduje činjenica da su dobri ljudi spremni podržati i druge aktivnosti i projekte namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka koje već početkom janura 2021.godine počinjemo implementirati.“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje