Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Tuzla: “Koga briga za osobe u invalidskim kolicima?” (FOTO)

Da je u Tuzli ali i brojnim drugim bh. gradovima saobraćajna kultura na izuzetno niskom nivou već odavno je poznato, to se naročito odnosi na parkiranje vozila na nepropisna mjesta.

Nerijetko se automobili parkiraju na trotoare i na taj način direktno ugrožavaju prolazak pješaka ili kao u konkretnom slučaju u potpunosti blokiraju prolazak osobe u invalidnim kolicima. U prilogu prenosimo u cijelosti reakciju sugrađanke koja je poslala i fotografije konkretnog slučaja na koji se njena reakcija odnosi.

  • invalidi-prolaz-tuzla2
  • Javljam se i šaljem slike naših nesavjesnih i bez uvrede bezobraznih građana. Sve se dešavalo u Tuzli ispred Rudarskog instituta oko 10:00 sati ujutro. Osim što nema kose pristupne rampe za invalidska kolica za pristup zavodu za Poreznu upravu cijelom dužinom trotoara su parkirana vozila. Toliki bezobrazluk. Gospođa sa slike u autu je 5-10 minuta sjedila i pričala na mobitel da bi iz auta izašla i dobacila da ima i ona problema i da ima pravo da se parkira gdje hoće sa upaljenim žmigavcima. Odma smo zvali policiju ali su rekli da nemaju dovoljno ljudi na terenu i da će Poslati patrolu i da su takvi slučajevi dio svakodnevnice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje