Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Knjiga žalosti na Tušnju povodom smrti Sakiba Malkočevića

U subotu u Tuzli nakon duge i teške bolesti u 55. godini preminuo najuspješniji selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19 neće biti održan čin komemoracije.

Iz FK Sloboda je saopćeno da će u prostorijama kluba na stadionu Tušanj biti otvorena Knjiga žalosti povodom smrti Malkočevića u terminu od 10 do 12 sati.

Ispraćaj Sakibu Malkočeviću će se obaviti ispred Komemorativnog centra Tuzla u 13:30 sati, a dženaza i ukop poslije ikindije namaza u Lipnici.

 • Malkočević je rođen u Tuzli 25. januara i cijelu igračku karijeru proveo je u Slobodi u kojoj je u više navrata bio trener, kao i koordinator omladinskih selekcija.

  Kao selektor kadetske reprezentacije naše zemlje tri puta je ostvario plasman na Evropsko prvenstvo.

  Zbog bolesti se povukao sa selektorske pozicije, a potom je radio kao skaut svih omladinskih selekcija Nogometnog saveza BiH.

  Kao trener Slobode dva puta je učestvovao u Intertoto kupu i jednom u Kupu UEFA, dok je 2011. godine s juniorima Slobode osvojio titulu prvaka BiH.

  Vijest o Malkočevićevoj smrti pogodila je mnoge budući da je bio sjajan sportista i čovjek. Popularni Sok je iza sebe ostavio suprugu Biljanu te dvije kćerke Mirnu i Irmu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje