Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Kenijac Stanley Kipruto pobjednik noćnog polumaratona, u ženskoj konkurenicji Oliveri Jevtić druga pobjeda zaredom (FOTO)

Stanley Kipruto iz Kenije pobjednik je trećeg tuzlanskog polumaratona dok je u ženskoj konkurenciji dominaciju potvrdila Olivera Jevtić koja se titulom pobjednice okitila i prošle godine.

Kipruto je stazu dužine od 21 kilometar istrčao u vremenu od 1:08:42, a nakon što je prošao kroz cilj na Trgu slobode dobio je aplauz publike.

Drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio je Srđan Samardžić sa vremenom od 1:14:10 dok je treće mjesto pripalo Aliji Imamoviću koji je zabilježio vrijeme od 1:14:27.

U ženskoj konkurenciji dominaciju je potvrdila ponovo Olivera Jevtić iz Sbrije koja je polumaraton istrčala za 1:18:27. Olivera je i prošle godine odijela pobjedu na trećem tuzlanskom polumaratonu.

Nakon Olivere Jevtić kroz cilj kao drugoplasirana prošla je Amela Trožić sa vremenom od 1:30:30 dok je trećeplasirana bila Helena Javornik uz vrijeme 1:31:01.

Prije početka polumaratona održane su dvije dječije trke u kategorijama od 7 do 14 godina. Također, bila je upriličena i Fun run utrka od pet kilometara za građane i rekreativce.

U vrijeme održavanja trećeg tuzlanskog polumaratona u periodu od 19.30 sati došlo je do obustave saobraćaja na dionicama kojima se kreću trkači kojih je noćas na ulicama Tuzle bilo više od 1000.

Organizator trećeg tuzlanskog polumaratona je ARK ‘Rekreativci’ Tuzla, a podršku osim građana, dali su i broji sponzori, organizacije, mediji i pojedinci. Rezultate svih takmičara možete pogledati OVDJE. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje