Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Informacija za korisnike sistema daljinskog grijanja i Upravitelje objekata

Preuzmite sliku

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je dana 03.10.2016. godine počelo sa tehnološkom probom sistema i isporukom toplinske energije iz Termoelektrane ”Tuzla” Tuzla građanima, javnim i obrazovnim ustanovama te privrednim subjektima, korisnicima usluga sistema daljinskog grijanja. U toku ova dana tehnološke probe sistema uočeni su i određeni problemi na kućnim instalacijama grijanja (pucanje cijevi, ventila, radijatora,…).

U koordinaciji sa Upraviteljima objekata poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla u toku dana može učestvovati u rješavanju ovih problema i nastaviti sa isporukom toplinske energije. Međutim, veći broj poziva se dešava u večernjim i noćnim satima kada dežurna ekipa poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla ne može riješiti sve probleme na kućnoj instalaciji grijanja u kratkom vremenskom periodu i nastaviti sa isporukom toplinske energije i zagrijavanja stanova i objekata. Ovom prilikom podsjećamo na određene odredbe i članove Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade Tuzlanskog kantona. Na osnovu člana 3. Zakona o korišćenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, SLUŽBENE NOVINE TK, br. 7/00 od 18.5.2000. (Osnovni tekst Zakona) SLUŽBENE NOVINE TK, br. 14/02 OD 25.10.2002. (Izmjene i dopune Zakona), u daljem tekstu Zakon, gdje se definiraju zajednički dijelovi i uređaji zgrade, između ostalog stoji: ”- zajednički dijelovi instalacija centralnog grijanja do zaključno sa ventilom na grijnom tijelu, kao i grijna tijela u zajedničkim prostorima.” Član 4. gore navedenog Zakona stoji: ”Etažni vlasnici imaju pravo i obavezu korišćenja, upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.” Naše poduzeće i dalje stoji na raspolaganju našim korisnicima i upraviteljima objekata koji su nadležni za rješavanje problema na kućnoj instalaciji grijanja, unutar objekata te ovim putem pozivamo i korisnike da preko svojih upravitelja rješavaju ove probleme.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla i dalje prati kretanje vanjske temperature i ispunjenje uslova za zvanični početak sezone grijanja 2016/2017 te će o tome blagovremeno obavijestiti svoje korisnike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje