Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla ima srce! Uspješno realizirana akcija pomoći, ukupno prikupljeno 3.813 KM! (FOTO)

Preuzmite sliku

Skupina naših sugrađana i sugrađanki već mjesec dana aktvino realizira misiju pomoći sirijskim migrantima. Nakon samoorganiziranja i skupljanja osnovnih potrebština (odjeća i hemijska sredstva), zaputili su se u Beograd gdje su direktno stupili u kontakt sa migrantima, uručili im donacije ali i obećali da će nastaviti misiju pomoći.

Obzirom da je Tuzlanski.ba društveno-odgovoran i socijalno-osjetljiv medij sa velikim brojem realiziranih humanitarnih akcija, odlučili smo skupa sa dobrim i humanim ljudima, pokrenuti veliku akciju prikupljanja pomoći i sredstava za pomoć migrantima.

Uz pomoć prijatelja i uisitnu divnog osoblja iz “Caffe Sloboda” koji se uvijek nesebično i rado odazivaju humanitarnim akcijama, danas je uspješno realizirana akcija prikupljanja pomoći i drugih neophodnih stvari za sirijske izbjeglice.

Nakon cjelodnevnog prikupljanja donacija akcija je zaključena u 16:00 sati. Nakon završetka akcije tim volontera i dobrih ljudi je prikupljene stvari prebacio na raspoređivanje i pripremanje za transport, usput prikupivši i stvari od sugrađana koji nisu bili u mogućnosti doći na mjesto na kojem se danas pomoć prikupljala.

Nakon transporta stvari na sortiranje i pakovanje, tim volontera je sabrao sve novčane donacije koje su taj dan prikupljane. Ispred redakcije Tuzlanski.ba zahvaljujemo se svim sugrađanima, dobrim ljudima koji su i pored vlastite teške finansijske situacije ipak odovojili sredstva i na taj način pomogli humanitarnu akciju. Naročita zahvalnost caffe Sloboda i svim konobarima koji su cijeli dan bili ključna karika humanitarne akcije gdje je prikupljeno 813.90 KM.

cafe-sloboda345

Posebnu zahvalnost iskazujemo i firmi Tehnograd Company koja je pomogla akciju sa 3.000 KM novčane donacije koji su velikodušno podržali akciju. Nakon sabiranja svih sredstava ukupno je skupljeno oko 3.813 KM!

Nakon okončanja akcije, iako veoma umorni vrijedni tim volontera je nastavio sa radom. Najprije su svi paketi otvoreni a onda se vršilo sortiranje i priprema odjeće i namirnica za transport. Pored svega navedenog u planu je da se od prikupljenih sredstava obezbjedi i određen broj bajramskih paketića kako bi Tuzlaci već drugog dana bajrama obradovali sirijske mališane.

donirane-stvari-sortiranje

– Situacija se mijenja iz sata u sat, na koje mjesto ćemo krenuti zavisi od informacija koje dobijemo od ljudi/organizacija koje su na terenu, a sa kojima smo u stalnim kontaktima. Plan nam je da na naš humanitarni put krenemo u petak, drugog dana bajrma, ističu vrijedni volonteri koji posljednjih dana ulažu posljednje atome snage kako bi svoju misiju pomoći realizirali na najbolji mogući način. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje