Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: “Iluzija o nevinosti” večeras u Ateljeu Ismeta Mujezinovića

Preuzmite sliku

Centar za kulturu Tuzla, u subotu 17. avgusta 2019. godine u 18.00 sati, u Ateljeu Ismet Mujezinović organizuje promociju knjige “Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića.

U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih bh. novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija.

Koristeći vlastito ali i bogato iskustvo reportera Radija Slobodna Evropa, on propituje novinarske dileme, učinjene greške, primjere hrabrosti i izvještavanja unutar složenih vojnih, političkih i etničkih tenzija na širokom prostoru od BiH do Pakistana.

– Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu živjeti potpuno različite stvarnosti. Tako se mogu “začahuriti” u svijet informacija koje pojačavaju njihove postojeće predrasude. Pitanje je, dakle, kako koristiti tehnologiju na način koji omogućava višestrukost glasova, pruža različitost pogleda, ali ne vodi balkanizaciji društva i pronalazi načine da stvaramo nešto zajedničko, da se razumijemo – rekao je Pejić.

U promociji će učestvovati izdavač Boro Kontić i autor knjige Nenad Pejić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje