Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Holovi dva obdaništa biće korištena za glasanje u nedjelju

Preuzmite sliku

Proces glasanja na Lokalnim izborima zakazanim za nedjelju 15.novembra, u Tuzli će se obavljati i u dva objekta Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete”.

Riječ je o dva vrtića “Pčelica” i “Poletarac”, gdje će se glasanje organizovati samo u holu donjeg sprata objekata. Ostali prostori pomenutih obdaništa će biti zaključani, ograđeni trakama, i sa uključenim alarmima u prostoru koji se neće koristiti, piše RTV7.

Također, odmah nakon izbornog procesa obavit će se dezinfekcija, dezisekcija i deratizacija, tako da će se djeca u “Pčelici” i “Poletarcu” već u ponedjeljak vratiti redovnim aktivnostima.

“Dogovoreno je sa Izbornom gradskom komisijom da se završi ranije, tako da bi nadležni dobavljač za detratizaciju, deznfekciju i dezinsekciju mogao doći u ranim jutarnjim satima da dezinfikuje sve naše prostorije, nakon čega će doći lica koja će očistiti još dodatno i dezinfikovati sve te prostorije, kako bi djeca od početka radnog vremena mogla da bez ikakvih problema i neometano dođu u naše objekte. Dakle, ponavljam, to nije kao u školama što se izbori odvijaju u učionicama, ovdje nema apsolutno nikakvog pristupa dječijim sobama, ni na koji način”, izjavila je Sanja Karić, direktorica JU Naše dijete Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje