Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Gradonačelnik organizovao prijem za delegaciju muške košarkaške reprezentacije BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik, Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima,  upriličio je prijem za delegaciju muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju su činili Damir Mulaomerović, selektor reprezentacije, Elmedin Kikanović, zamjenik kapitena reprezentacije, Mirze Teletovića, Dževad Alihodžić, pomoćni trener, Dario Novak, kondicioni trener i Elvir Bijedić, fizioterapeut.

Gradonačelnik  Jasmin Imamović, poželio je gostima dobrodošlicu u Tuzlu, naglasivši pri tome da je, kao i mnogi građani Tuzle, ponosan na činjenicu da je Tuzlak i proslavljeni košarkaš Damir Mulaomerović, koji je kao igrač, osvojio sve što se osvojiti može, koji je vratio „Slobodu“ u Premijer košarkašku ligu, imenovan za selektora košarkaške reprezentacije BiH.

Imamović je izjavio da su građani Tuzle i on, ponosni na činjenicu da su glavni igrači Mirza Teletović i Elmedin Kikanović, sportsku afirmaciju doživjeli prvo u tuzlanskoj „Slobodi“ i da je dobar dio košarkaške reprezentacije vezan za Tuzlu, grad košarke, grad velikih košarkaša, grad i Mirze Delibašića, najvećeg sportiste BiH 20-tog stoljeća. Imamović je naglasio da je strasateški cilj Grada Tuzla, da Tuzla, kao grad košarke, bude stalni domaćin reprezentacije Bosne i Hercegovine.  Također, gradonačelnik je iskoristio  priliku da pozove sve građane Tuzle da zajedno budu najbolji domaćini košarkaškoj reprezentaciji BiH, koja  u Tuzli trenutno vrši pripreme za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

Selektor Damir Mulaomerović kazao je ovom prilikom da osjeća veliku čast i odgovornost zbog imenovanja na poziciju selektora košarkaške reprezentacije BiH. Dodao je da je također ponosan i na svoj grad koji je ispunio sva očekivanja i pružio maksimalnu podršku i najbolje uslove  igračima tokom priprema za predstojeće kvalifikacije, kako bi se ostvario zajednički cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u košarci 2017. U ime stručnog štaba i svih igrača, selektor Damir Mulaomerović zahvalio se na uručenim poklonima od gradonačelnika i Grada Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje