Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Građani sunčanu izbornu nedjelju koriste za glasanje, šetnju i odmor u kafićima

Preuzmite sliku

Sunčan izborni dan i ugodna temperatura, građanima je bio dovoljan razlog da drugi dio vikenda provedu van domova.

Biračka mjesta u Tuzli su otvorena u 7.00 sati, a prema podacima CIK-a do 11:00 sati u Tuzli je građansku dužnost obavilo 109.784 građana odnosno 13,30 %, što je procentualno veći prosjek u odnosu na Opće izbore koji su se održali prije četiri godine.

 • Prema informacijama sa terena na biralištima je prosjek čekanja na glasanje oko 15 minuta. Biračka mjesta ostaju otvorena do 19.00 sati izuzev onih koja su zbog određenih problema ranije otvorena.

  Iako je jesen nastupila, prva oktobarska nedjelja je znatno toplija što je bio dovoljan razlog fotografu portala Tuzlanski.ba da zabilježi i djelić atmosfere na ulicama grada.

  Građani često nisu svjesni koliko odluke koje donose njihovi izabrani predstavnici utiču na njihove svakodnevne živote. Još manje su svjesni činjenice da su oni ti koji kroz poreze finansiraju državu i sistem, odnosno da izabrani predstavnici moraju njima biti odgovorni na koji način troše novac.

  Kada bismo svi vjerovali u to da naš glas nije važan – onda bi izbori zaista bili besmisleni. Glasanje je najznačajniji način da se vaš glas čuje u vezi pitanja koja vas brinu stoga pozivamo sve sugrađane da iskoriste oktobarsku sunčanu nedjelju, da prošetaju do svog biračkog mjesta i da obave svoju građansku dužnost.

 • Kada je u pitanju vremenska prognoza, prijepodne je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dugotrajne magle ima po kotlinama u centralnim područjima Bosne.

  Očekuje se da u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C. (Foto: Faruk Begtašagić | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,