Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Građani otkrili ploču s natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević”

Preuzmite sliku

Inicijativu na društvenim mrežama građani Tuzle su danas pretočili u djelo kada su tačno u podne dvije djevojčice otkrile ploču sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“, javlja Anadolu Agency (AA).

Ploča i naziv trenutno imaju simboličku vrijednost, ali građani koji su prisustvovali današnjem okupljanju na mostu Panonskog mornara očekuju da će Grad Tuzla donijeti i definitivnu odluku o novom nazivu građevine koja spaja centralni gradski park i panonska jezera.

“Čija god je ovo inicijativa za mene je fenomenalna, ja sam oduševljen. Ovaj most koji spaja grad i Panonicu je simbol spajanja dobrih ljudi. Balašević je to sigurno bio. Vjerujem da će se ovaj most zvati po Balaševiću, a inicijativa da se usvoji. Ko god je humanista i dobra osoba u ovom gradu podržat će inicijativu“, kazao je Ekrem Hadžić – Soso, dugogodišnji muzičar iz Tuzle.

Ideja da se most zove po Đorđu Balaševiću je krenula od Tuzlaka Seada Bašića, a vrlo brzo se društvenim mrežama proširila ta vijest koja je proizvela na hiljade pozitivnih reakcija. Zbog toga je neformalna grupa građana Tuzle odlučila da danas otkrije ploču sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“.

Sjajni kantautor, pjesnik i književnik Balašević preminuo je 19. februara u rodnom Novom Sadu u 68. godini.

Vezano | Gradonačelnik Novog Sada: Balašević nije želeo da mu se podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje