Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Glazbeni spektakl pod vedrim nebom

Preuzmite sliku

U okviru manifestacije „Petrovo u Tuzli“, koju već nekoliko godina uspješno organiziraju Franjevački samostan i HKD „Napredak“, glavna podružnica Tuzla, publika je i ove godine na dar dobila izniman glazbeni događaj.

„Petrovska simfonija“ ugostila je u dvorištu samostanske crkve gotovo šezdeset izvođača, članova Zemunskog komornog orkestra i Horskog studia „Zvon katolikon“, sa solistima sopranisticom Branislavom Podrumac i tenorom Ljubomirom Popovićem, a sve pod ravnanjem maestra Đorđa Stankovića, voditelja zbora Opere beogradskog Narodnog pozorišta.

  • koncert2
  • Kao i mnogo puta do sada Franjevački samostan i tuzlanska podružnica HKD „Napredak“, omogućili brojnoj publici istinski glazbeni spektakl. Nakon prošlogodišnje  opere pod vedrim nebom i ove godine koncert u okviru manifestacje „Petrovo u Tuzli“ nije iznevjerio očekivanja publike.

    Umjetnici su iz dvorišta samostanske crkve ispraćeni ovacijama publike, koja je gotovo desetominutnim aplauzom,  dirigenta i soliste nekoliko puta vraćala na pozornicu. Time su organizatori ovog glazbenog spektakla, Franjevački samostan i HKD „Napredak“, glavna podružnica Tuzla, dobili najbolju potvrdu da su uspjeli i ove godine u misiji da razinu kvaliteta kulturnih događaja u Tuzli, podignu za ljestvicu više.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje