Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Fondcija Tuzlanske zajednice donirala 55 zaštitnih odijela za Hitnu službu JU Dom zdravlja ‘Dr. Mustafa Šehović’

Preuzmite sliku

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) donirala je 55 zaštitnih odijela za Hitnu službu JU Dom zdravlja ‘Dr. Mustafa Šehović’ Tuzla, u cilju preventivnog djelovanja i smanjenja posljedica pandemije COVID 19.

Ta donacija pomoći će zdravstvenim radnicima u Hitnoj službi JU Dom zdravlja ‘Dr. Mustafa Šehović’ Tuzla da zaštite svoje radnike i nastave svakodnevne poslove i intervencije.

– Važno je da naše zdravstvene ustanove budu adekvatno opremljene i da zdravstveni radnici, u situaciji pandemije, budu zaštićeni da bi nastavili pružati usluge zdravstvene zaštite. Kontakt bilo koga od nas sa zaraženom osobom uzrokovao bi izolaciju cijele ekipe. Na ovaj način i mi sami se osjećamo sigurnije. Možemo nastaviti s onim što nam je dužnost, pomoć drugima – rekla je prilikom primopredaje donacije dr. Nedžada Džinđovski.

Fondacija tuzlanske zajednice prethodno je obezbijedlila higijenskim sredstvima i zaštitnim maskama 13 područnih ambulanti, s područja TK. Obezbijeđeni su topli obroci za više od 300 socijalno ugroženih građana, kao i materijal za izradu zaštitinih vizira.

Da bi nastavila s podrškom najugroženijima Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju ‘Solidarnošću protiv koronavirusa’ u kojoj poziva građane i preduzeća u BiH da pokažu solidarnost i društvenu odgovornost u vrijeme krize.

– Svi koji žele donirati i uključiti se u kampanju mogu to učiniti on-line na linku  VIDEO ili na račun br. 1321 0020 0707 4926, kod NLB banke – navodi se.

Fondacija će prikupljena sredstva odmah distribuirati institucijama, organizacijama i neformalnim grupama građana, koji rade na rješavanju tih pitanja.

– S ciljem odgovornog i transprarentnog poslovanja priliv i distribucija sredstava bit će jasno prikazani na stranici doniraj.ba. Zajedno učinimo sve da posljedice pandemije po naše zdravlje i našu zajednicu budu što manje – naglašeno je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje