Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla Film Festival na Kanskom festivalu

tfftuzla
Preuzmite sliku

Saradnja sa svjetskim filmskim festivalima

tfftuzlaNakon učešća na filmskim festivalima održanim u Berlinu, Beogradu, Zagrebu itd. Tuzla Film Festival učestvuje i na 66. Canne Film Festivalu koji se održava od 15. do 26. maja 2013. godine.

Kroz promociju filmskih autora sa južnoslavenskih prostora, Tuzle i Bosne i Hercegovine na svjetskim festivalima ekipa Tuzla Film Festivala vrijedno radi na pripremi TFF-a 2013 koji će se održati od 18. do 22. septembra.

Već nakon prve godine pokazali smo da smo ozbiljan festival, uspostaviti saradnju sa svjetskim festivalima veliki je uspjeh koji će nadam se u našem gradu i BiH biti prepoznat kako od strane vladajuće strukture tako i od prijatelja, sponzora i publike. Novi projekat koji smo pokrenuli „Snimaj bilo čim” pokazuje da želimo da damo svima jednaku šansu i afirmisanim i neafirmisanim umjetnicima da iskažu svoje sposobnosti, budu zapaženi i zato budu nagrađeni. Kao što je to bilo i na prethodnim festivalima gdje je TFF imao svoje predstavnike i na Kanu ćemo se potruditi da uspostavimo kontakte sa distributerima, producentima, rediteljima i glumcima kako bi imali što bogatiji ovogodišnji program Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog filma – istakao je Boris Balta, direktor TFF-a.

Tuzla Film Festival i ove godine potrudit će se da publici ponudi šarolik izbor filmova sa južnoslavenskih prostora, a ovaj put u pet kategorija: animirani, kratki igrani, dokumentarni, dugometražni i nova kategorija „Snimaj bilo čim”, a bit će dodijeljena i Vila TFF-a za najbolja filmska ostavarenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: