Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Dotrajale fasade u centru grada ugrožavaju sigurnost pješaka (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli već duži niz godina prisutan je problem dotrajalih fasada na objektima u strogom centru grada čiji se dijelovi s vremena na vrijeme odolme i padnu na šetalište što ugrožava sigurnost pješaka koji šetaju tuzlanskim Korzom.

Negudno iskustvo večeras je doživo jedan naš sugrađanin ispred kioska “Tobacoo Pressa” dok je kako kaže šetao sa bebom u kolicima.

“Strašno je i pomisliti kakve su posljedice mogle da budu. Prepao sam se najviše zbog bebe u kolicima, ko bi mogao i pretpostaviti da se tek tako komad fasade može odlomiti i pasti metar ispred vas dok šetate sa visine od oko 10-tak metara. Nije nimalo bezazlena situacija bila, i da se ne dao Bog nešto dogodilo pitam se da li bi iko bio odgovoran” – kaže čitatelj A.J. (identitet poznat redakciji).

Mediji su i ranije upozoravali na dotrajale fasade u strogom centru Tuzle, međutim jedan od problema su neriješeni imovinsko-pravni odnosi dok ostali vlasnici objekata ili ne žele ili ipak nemaju dovoljno finansijskih sredstava da obnove fasade na svojim objektima.

Dok nadležni nešto ne poduzmu po ovom pitanju ostaje nam da upozorimo pješake na opasnost dotrajalih fasada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,