Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Demobilisani borac Kasim Bekić zbog požara ostao bez krova nad glavom

Preuzmite sliku

U četvrtak 22. oktobra rano ujutro oko 5 sati izbio je požar u porodičnoj kući Kasima Bekića, demobilisanog borca.

Prije nekoliko godina Kasim Bekić preživio je moždani udar koji ga je onesposobio da obavlja bilo kakve fizičke poslove kako bi ostvario prihod sebi i svojoj porodici, tako da su on i njegova supruga korisnici javne kuhinje u Tuzli.

I prije ove nesreće bio je u vrlo teškoj materijalnoj situaciji. On i supruga su živjeli u veoma lošim stambenim uslovima a pogotovo nakon poplava praćenih klizištima 2014.g.

Također, potrebno je napomenuti da pored toga što su korisnici javne kuhinje imali su do ovog ljeta jedinu socijalnu pomoć od 120 KM koja im je ukinuta ovog ljeta te su ostali bez bilo kakvih primanja.

Ovoj porodici se početkom COVID-19 pandemije skupljala socijalna pomoć u vidu namirnica i novca.

Većina tih namirnica je stradala u ovom požaru, kao i živina koju je unesrećeni držao u pomoćnom objektu koji je također izgorio do temelja.

Kasim je sada prinuđen da živi u neuslovnom dograđenom objektu pored kuće koji je također pretrpio oštećenja od požara kao i od poplava.

Taj se objekat nalazi na klizištu i jako je opasan za boravak. Porodica je usljed požara ostala bez dotoka struje i vode a onda je naknadnom improvizacijom dovedeno jedno kablo sa strujom u preostali objekat što predstavlja dodatnu opasnost od ponovnog požara ili druge nesreće.

Treba napomenuti da je nizom prirodnih uticaja ovaj objekat oslabljen i jako opasan za boravak a pogotovo jer dolaze zimski dani, i pitanje je da li bi krov izdržao veću količinu snijega.

Ukoliko imate mogućnosti i vi želite pomoći porodici Bekić možete kontaktirati brojeve: +387 62 584 723, +387 61 668 368.

Broj žiro računa za pomoć porodici Bekić: Kasim Bekić – 161 300 007 237 18 52 – Raifeissen Bank.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,