Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike

Preuzmite sliku

U četvrtak, 11.06.2014. godine u terminu od 10:00 do 15:00 sati Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli organizuje Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike.

Ovaj događaj namijenjen je prvenstveno potencijalnim studentima elektrotehnike i njihovim roditeljima ali i ostalima koji su zainteresovani da saznaju pojedinosti o upisu, načinu studiranja, studijskom programu, usmjerenjima koje budući studenti mogu upisati, kao i sve druge pojedinosti u vezi sa studiranjem koje interesuju posjetioce.

Zainteresovani posjetioci će u predviđenom terminu moći obići sale i laboratorije Fakulteta elektrotehnike gdje će im nastavno osoblje i studenti odgovoriti na sva postavljena pitanja.

U sklopu manifestacije predviđeno je izlaganje dekana i prodekana za nastavu Fakulteta elektrotehnike o detaljima u vezi sa prijemnim ispitom, rangiranjem i upisom primljenih kandidata. Voditelji svih oblasti će predstaviti pojedinačna usmjerenja i odgovoriti na sva postavljena pitanja kako bi zainteresovani kandidati mogli kvalitetnije napraviti prvu veliku životnu odluku.

Ove godine Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli upisuje ukupno 150 studenata ravnomjerno raspoređenih na sljedećih pet usmjerenja Studijskog programa “Elektrotehnika i računarstvo”:

– Automatika i robotika,
– Elektroenergetske mreže i sistemi,
– Elektrotehnika i sistemi konverzije energije,
– Računarstvo i informatika i
– Telekomunikacije.

Pozivaju se svi zainteresovani da posjete ovu manifestaciju kako bi dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa studijem na ovom fakultetu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje